ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαίωση με διακομματική συμμαχία ζητούν οι μικροομολογιούχοι

12:38 - 31 Οκτ 2014 | Οικονομία
Δικαίωση με διακομματική συμμαχία ζητούν οι μικροομολογιούχοι
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποιούν μικροομολογιούχοι, σήμερα, παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Ζητούν να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου -όπως αναφέρουν- να πεισθεί η κυβέρνηση να επιστρέψει τις οικονομίες που έχασαν με την υποχρεωτική συμμετοχή τους στο PSI.

«Για τρίτη φορά θα γιορτάσουμε τη μέρα της αποταμίευσης σαν αποταμιευτές, που το κράτος σε συνεργασία με τις τράπεζες, έκλεψαν τις οικονομίες μας», σημειώνει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων ΟΕΔ.

Στο μεταξύ μετά την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τη Ντόρα Μπακογιάννη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς φέρνει στη Βουλή τροπολογία για το μείζον θέμα της αποκατάστασης της ζημιάς, που υπέστησαν οι μικρο-ομολογιούχοι από το κούρεμα των ομολόγων λόγω του PSI. Η τροπολογία έχει ως στόχο την αποκατάσταση καταρχήν της ηθικής τάξης αλλά και της οικονομικής ζημίας απέναντι σε 15.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τις όποιες αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, καθώς και της εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Η βουλευτής της ΝΔ φέρνει με ερώτηση της στον Γκίκα Χαρδούβελη το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρώπης που δικαίωσαν τους μικροομολογιούχους, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται μετά την υποχρεωτική ένταξή τους στο PSI. Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι, έγιναν δέκτες διαφόρων προτάσεων, υποσχέσεων και λύσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς τους, όλες όμως οι προτάσεις παρέμειναν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους τους, χωρίς να προκριθεί κάποια.
Για το λόγο αυτό ρωτά εάν υπάρχει και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιωθέντων ομολογιούχων ιδιωτών του ελληνικού δημοσίου που επλήγησαν από την υποχρεωτική ένταξή τους στο «κούρεμα» και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 31 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.