ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτά καταστήματα με αυξημένη κίνηση κι αντιδράσεις

11:28 - 02 Νοε 2014 | Οικονομία
Ανοιχτά καταστήματα με αυξημένη κίνηση κι αντιδράσεις
Συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από το Mall.

Ανοιχτά μπορούν να είναι τα καταστήματα, σήμερα, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, από τις 11 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ. Ο εμπορικός κόσμος αναμένει οι αγοραστές να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα καθώς και το Σάββατο, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, όπως αναφέρεται, η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους ήταν αυξημένη.

Ωστόσο, για την λειτουργία των καταστημάτων σήμερα υπάρχουν αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία αλλά και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το Mall στο Μαρούσι.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ και καταγγέλει: «Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση».

Τονίζεται, επίσης, ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν».

mall

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.