ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρρικνώθηκε κι άλλο η ελληνική μεταποίηση- Βελτίωση στην Ευρωζώνη

12:42 - 03 Νοε 2014 | Οικονομία
Συρρικνώθηκε κι άλλο η ελληνική μεταποίηση- Βελτίωση στην Ευρωζώνη
Την πτωτική πορεία συνέχισε ο τομέας μεταποίησης της Ελλάδας τον Οκτώβριο, καθώς οι επιχειρήσεις κατέγραψαν περαιτέρω μειώσεις στα επίπεδα παραγωγής, νέων παραγγελιών και απασχόλησης.

Η Markit στην ανακοίνωσή της για τον κλαδικό δείκτη PMI, βλέπει ωστόσο πως η συρρίκνωση έδειξε κάποια σημάδια επιβράδυνσης χάρη στη στήριξη από τις παραγγελίες εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε στις 48,8 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 48,4 μονάδες έναν μήνα πριν.

Την ίδια στιγμή, στην Ευρωζώνη, η μεταποιητική δραστηριότητα εμφάνισε μικρή βελτίωση με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 50,6 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 50,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Oι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 50,7 μονάδες.

Αναλυτικά, τέσσερις χώρες της Ευρωζώνης παρουσίασαν ανάπτυξη στη μεταποίηση τον Οκτώβριο, με πρώτη και καλύτερη την Ιρλανδία. Ανάπτυξη στις 51,4 μονάδες παρουσίασε ο PMI μεταποίησης στη Γερμανία τον Οκτώβριο, έναντι πρόβλεψης για 51,8 μονάδες. Αντίθετα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γαλλία, αλλά και η τρίτη μεγαλύτερη, η Ιταλία, εμφάνισε σημάδια συρρίκνωσης.Συγκεκριμένα το PMI μεταποίησης στη Γαλλία αυξήθηκε στις 48,5 μονάδες τον Οκτώβριο έναντι εκτιμήσεων για 47,3 μονάδες ενώ στην Ιταλία ο PMI ανήλθε στις 49 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.