ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: "Πιθανή παράταση του ελληνικού προγράμματος"

15:41 - 05 Νοε 2014 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: "Πιθανή παράταση του ελληνικού προγράμματος"
Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

"Eνδεχομένως θα συζητηθεί η συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος του EFSF. Μια πιθανή συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος θα εξαρτηθεί επίσης από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές", φέρεται να αναφέρει σε έγγραφό του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, αλλά όπως τονίζει, δεν θα ληφθεί καμία απόφαση. Ακόμη, τονίζεται ότι η τρόικα «θα επιστρέψει σύντομα» στην Αθήνα για να συνεχίσει την εξέταση προόδου.
«Η δόση των 1,9 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής και μετά από μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου», αναφέρεται.

Διαψεύδει τα σενάρια το ΥΠΟΙΚ

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να αναφέρεται στο ενδεχόμενο συνέχισης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος της τρόικας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα.

«Όσοι, συνεπώς, οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στον τόπο», αναφέρει σε αυστηρό τόνο το υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 05 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.