ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

19:00 - 08 Νοε 2014 | Οικονομία
Χ.Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση
Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ Σταϊκούρας, υποστήριξε ότι, η χώρα βήμα - βήμα βγαίνει από την κρίση και τόνισε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίστηκε και από το Eurogroup ενώ θέλοντας να δείξει και το στίγμα των αποτελεσμάτων που έχουν επιτευχθεί είπε χαρακτηριστικά: «Φέτος όλοι βλέπουν ότι η χώρα βγαίνει μετά από έξη χρόνια βαθιάς ύφεσης στο φως».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει σταθεροποιηθεί και η χώρα οδεύει σε μια μακρά περίοδο πρωτογενών πλεονασμάτων και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

«Καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής πολιτικής και ταυτόχρονα μαζί με τους εταίρους να δούμε το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.Ένα πλαίσιο το οποίο θα εδράζεται σε ένα εθνικό ρεαλιστικό συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης που θα διατηρεί σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα και θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή.Ένα σχέδιο το οποίο προφανώς θα λαμβάνει υπόψη τους υπάρχοντες Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς γιατί χρειαζόμαστε ένα δίχτυ ασφαλείας όταν η κατάσταση στο εξωτερικό είναι τόσο ασταθής.Ένα δίκτυ ασφαλείας το οποίο εκτιμούμε ότι θα είναι ρεαλιστικό και θα επιτυγχάνει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση. Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος συνεπώς ότι αυτό θα επιτευχθεί με τους καλύτερους όρους για την χώρα», σημείωσε ο κ. Σταικούρας.

Τόνισε επίσης ότι, «αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται με σοβαρότητα, μεθοδικότητα , υπευθυνότητα, διορατικότητα χωρίς πολλές κουβέντες, ενώ παράλληλα όπως τόνισε χρειάζεται και όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να επιδείξουν συναίνεση, σύνεση και να μην καλλιεργούν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.