ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ ενώνει το Αιγαίο - Έντονο ενδιαφέρον του Τουρκικού Τύπου

16:51 - 11 Νοε 2014 | Οικονομία
Το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ ενώνει το Αιγαίο - Έντονο ενδιαφέρον του Τουρκικού Τύπου
Έντονο είναι το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου για την διοργάνωση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, στη Σμύρνη.

Σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες, λόγω των προκλήσεων της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κύπρου και των αιχμηρών δηλώσεων που τη συνοδεύουν, όπως αυτή του Τούρκου ΑΓΕΝ, ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, βαδίζει στο δρόμο των νέων κανόνων εμπλοκής, ο τουρκικός Τύπος, αναφέρεται με εκτενή δημοσιεύματα στο γεγονός και μάλιστα με πολύ θετικά σχόλια.


«Ο ελληνοτουρκικός επιχειρηματικός κόσμος θα συναντηθεί στη Σμύρνη» τιτλοφορείται δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες της Aksam. To επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας - Ελλάδας, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Οικονομίας, έχει ως στόχο την βελτίωση των οικονομικών σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδος και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών στον ιδιωτικό τομέα.


Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας Zeybekci και ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης, Σκρέκας, καθώς και 400 περίπου εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.


H Miliyet (έκδοση Σμύρνης) γράφει για το ίδιο θέμα στην πρώτη και στις εσωτερικές σελίδες, με τίτλο «Τουρκο– Ελληνική Σύνοδος Κορυφής στη Σμύρνη». Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, στο εν λόγω Φόρουμ θα συμμετάσχουν το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης IMEAK, καθώς και οι Ενώσεις Εξαγωγέων Αιγαίου.


«Οι δυο πλευρές του Αιγαίου θα συναντηθούν στη Σμύρνη» είναι ο τίτλος του αντίστοιχου δημοσιεύματος στις εσωτερικές σελίδες της Sabah, το οποίο επισημαίνει ότι οι διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) αναμένεται να ξεπεράσουν τις 550.


Δημοσίευμα με τίτλο «Νέες συνεργασίες καθ’ οδόν – Οι Έλληνες επιχειρηματίες έρχονται στη Σμύρνη» και πλαισιωμένο από φωτογραφία της Σαντορίνης φιλοξενεί στις εσωτερικές σελίδες η Vatan.


Εκτενή είναι και τα δημοσιεύματα στον περιφερειακό τύπο.


Συγκεκριμένα, σήμερα σχεδόν το σύνολό τους οι εφημερίδες της Σμύρνης γράφουν για τη διοργάνωση του Τουρκο – Ελληνικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.


Πρωτοσέλιδο εκτενές αφιέρωμα για το Επιχειρηματικό Φόρουμ παραθέτουν οι εφημερίδες Ege’de Bugun και Son Dakika. Η εφ. Son Dakika γράφει για το Φόρουμ στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η καρδιά της οικονομίας θα χτυπήσει στη Σμύρνη» και υπότιτλο «400 ανώτατοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου Τουρκίας και Ελλάδας θα συναντηθούν στη Σμύρνη για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων συνεργασίας και τη βελτίωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών».

Ακόμη αναφέρεται ότι στο Επιχειρηματικό Φόρουμ θα συμμετάσχουν ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας N. Zeybekci, ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, o Τούρκος Υφυπουργός Οικονομίας, Adnan Yildirim, o Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Κ. Λουκάκης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DEIK, O.C. Vardan, o Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιγαίου, E. Yorgancilar, o Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κ. Μίχαλος και ο Πρόεδρος του Enterpise Greece, A. Συγγρός.


Τέλος, από τις περιφερειακές εφημερίδες, για τη διοργάνωση του Τουρκο- Ελληνικού Φόρουμ στη Σμύρνη γράφουν στις εσωτερικές σελίδες οι Baskent Gazetesi (έκδοση Άγκυρας), Bizim Anadolu (έκδοση Κωνσταντινούπολης), καθώς και οι Bursa’da Meydan, Bursa Olay και Bursa Kent.


Ανάρτηση (με σημερινή ημερομηνία) για το Επιχειρηματικό Φόρουμ παρατίθεται και στην ιστοσελίδα της περιφερειακής εφημερίδας Olay. Στο δημοσίευμα με υπότιτλο «Επιτεύχθηκε η επιτάχυνση» αναφέρεται ότι στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας την τελευταία περίοδο έχει επιτευχθεί σημαντική επιτάχυνση.

Το 2002 ο όγκος του διμερούς εμπορίου με την Ελλάδα ήταν γύρω στα 902 εκ δολάρια και το 2013 εξαπλασιάστηκε αγγίζοντας τα 5,6 δις δολάρια. Το τελευταίο έτος οι εξαγωγές της Τουρκίας προς την Ελλάδα έφθασαν τα 1,4 δις δολάρια, ενώ οι εισαγωγές από την Ελλάδα τα 4,2 δις δολάρια. Από την άλλη πλευρά, κατά τους τελευταίους 9 μήνες ο όγκος του διμερούς εμπορίου με την Ελλάδα άγγιξε τα 4,2 δις δολάρια.


Το Πρόγραμμα του συνεδρίου:


11:00-11:25 Εγγραφή

11:25-11:40 Εναρκτήριες ομιλίες
• Mr. Adnan Yıldırım, Υφυπουργός Οικονομίας της Τουρκίας
• H.E. Kyriakos Loukakis, Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα

11:40-12:30 Παρουσιάσεις

• Mr. Ahmet Cüneyt Selçuk, Chief Project Director του ISPAT (The Republic of Turkey Prime Ministry Investment Support and Promotion Agency)
“Turkish Business and Investment Environment”
• Mr. Syngros M. Aristomenis, πρόεδρος της “Greek Business and Investment Environment”


Επιτυχημένες ιστορίες

• Mr. M. Kemal Saatçioğlu, Διευθύνων Σύμβουλος της D-Marine
• Mr. Konstantinos Chorinos, Γενικός Διευθυντής της METKA

• İzmir Presentation, İZKA (İzmir Development Agency)


12:30-13:30 Ομιλίες χαιρετισμοί:


• Mr. Ender Yorgancılar, μέλος του Συμβουλίου της DEİK, και Πρόεδρος της Aegean Region Chamber of Industry
• Mr. Konstantinos Mihalos, Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου 
Mr. Ömer Cihad Vardan, πρόεδρος της DEİK 
• H.E. Konstantinos Skrekas, Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας
• H.E. Nihat Zeybekci, Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας


13:30-14:30 Γεύμα


14:30-18:00 Συναντήσεις των επιχειρηματιών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.