ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγική "συμμαχία" του υπουργείου Τουρισμού με τη ΔΕΘ-Helexpo

16:08 - 13 Νοε 2014 | Οικονομία
Στρατηγική "συμμαχία" του υπουργείου Τουρισμού με τη ΔΕΘ-Helexpo
Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα, για την από κοινού συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τη στρατηγική αυτή "συμμαχία" ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η υπουργός Τουρισμού, σε συνέντευξη Τύπου, με την αφορμή της 30ης Philoxenia και της Hotelia, που άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους.

 

Ο σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να αξιοποιήσει το υπουργείο Τουρισμού την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία της ΔΕΘ-Helexpo και αφετέρου να χρησιμοποιήσει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας τη διεθνή δικτύωση του υπουργείου για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως εκθεσιακού και συνεδριακού προορισμού.

 

«Το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η ΔΕΘ-Helexpo θα συνδυάσουν την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία τους και θα καταρτίσουν πρόγραμμα συμμετοχής σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού» σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη. Τόνισε δε πως στόχος είναι να επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή κάλυψη των αγορών. «Πρόκειται για ένα μοντέλο συνεργασίας που μόνο οφέλη θα προσπορίσει στον ελληνικό τουρισμό» σημείωσε.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε την ταχύτατη ανταπόκριση του υπουργείου Τουρισμού στην πρόταση του εθνικού εκθεσιακού φορέα για συνεργασία. Ο δε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κυριάκος Ποζρικίδης, εξήγησε πως η ΔΕΘ-Ηelexpo θα αποτελέσει ουσιαστικά τον εκτελεστικό βραχίονα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε νέες και παλαιές αγορές και την ίδια στιγμή θα ενταχθεί στο δίκτυο του ΕΟΤ για να τονώσει τον επαγγελματικό τουρισμό της Θεσσαλονίκης.

 

Σήμερα στις 20:00 η υπουργός Τουρισμού θα εγκαινιάσει τις Philoxenia και Hotelia στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.