ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα τροπολογία για ένταξη στις 100 δόσεις "φρενάρει" το άνοιγμα του taxisnet

14:43 - 14 Νοε 2014 | Οικονομία
Η νέα τροπολογία για ένταξη στις 100 δόσεις "φρενάρει" το άνοιγμα του taxisnet
Αναβολή παίρνει το άνοιγμα της εφαρμογής για τις αιτήσεις για την υπαγωγή στην ρύθμιση-μαμούθ των 100 δόσεων, αφού οι αλλαγές με την νέα τροπολογία φέρνει αλλαγές και στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, η τροπολογία με την οποία βγήκαν εκτός ρύθμισης οι μη ληξιπρόθεσμες την 1η Οκτωβρίου δόσεις του φόρου ακινήτων και του φόρου εισοδήματος, ανατρέπει το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που ήθελε την περιβόητη εφαρμογή να ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα.
Έτσι, θα πρέπει πρώτα να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, να εκδοθεί νέα απόφαση από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, τροποποιώντας την προηγούμενή της απόφαση με την οποία, βάσει των διατάξεων που είχαν ψηφιστεί, μπορούσαν να ρυθμιστούν και οι μη ληξιπρόθεσμες την 1η Οκτωβρίου οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, να τροποποιηθεί η ειδική εφαρμογή στο taxisnet και να αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις.
Σύμφωνα μ παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα χρειαστούν λίγες μέρες παραπάνω, έτσι ώστε να αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
Πάντως, δεδομένου ότι ο νόμος ορίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι ο φορολογούμενος να είναι ενήμερος, να μην έχει δηλαδή ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές, όσοι υποβάλλουν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση θα πρέπει να έχουν πληρώσει ή να έχουν βάλει στη ρύθμιση των 12 δόσεων ή των 24 τη δόση ΕΝΦΙΑ του Οκτωβρίου.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.