ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την πρόταση της χειμερινής ανάπαυλας στα σχολεία επαναφέρουν οι ξενοδόχοι

18:29 - 14 Νοε 2014 | Οικονομία
Την πρόταση της χειμερινής ανάπαυλας στα σχολεία επαναφέρουν οι ξενοδόχοι
Την πρόταση για ενεργοποίηση του προγράμματος τετραήμερης χειμερινής σχολικής ανάπαυλας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με προσφορά εκπτώσεων από τα κατά τόπους ξενοδοχεία και επιχειρήσεις επανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Ρέτσος, κατά τη διάρκεια ομιλία του στη συνεδρίαση του συμβουλίου προέδρων ξενοδοχειακών ενώσεων, στην 30ή διεθνή έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ρέτσος επεσήμανε ότι η περσινή πρόταση τής ΠΟΞ, που βαφτίστηκε «Λευκή Εβδομάδα», παρερμηνεύτηκε, αφού αυτό το οποίο η Ομοσπονδία προτείνει στην ουσία είναι μια ανάπαυλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους μαθητές, η οποία ταυτόχρονα θα τονώνει τις τοπικές κοινωνίες μέσω της ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.

 

«Προτείνουμε μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα να δίνονται δύο ημέρες σχολικής ανάπαυλας, κατά προτίμηση Πέμπτη και Παρασκευή, οι οποίες να ΄κολλάνε΄ στο Σαββατοκύριακο ώστε να προκύπτει ένα τετραήμερο με εκπαιδευτικό και εκπτωτικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα τονώσει πάρα πολύ την εσωτερική κίνηση» εξήγησε ο κ. Ρέτσος.

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ζήτησε την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, ώστε να γίνει άμεσα μια συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε ήδη από φέτος, γιατί πιστεύω πως αν δεν γίνει φέτος, δεν θα γίνει ποτέ» κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.