ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στόχαστρο των G20 ο Γιούνκερ για την φοροδιαφυγή των πολυεθνικών

12:58 - 15 Νοε 2014 | Οικονομία
Στο στόχαστρο των G20 ο Γιούνκερ για την φοροδιαφυγή των πολυεθνικών
Στο στόχαστρο έχει βρεθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, έπειτα από την αποκάλυψη για τις συμφωνίες της χώρας του με περίπου 340 πολυεθνικές, προκειμένου να πληρώνουν όσο το δυνατόν μικρότερο φόρο, την εποχή που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Γιούνκερ βρίσκεται σήμερα στο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας, προκειμένου να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής των G20, και αναμένεται να... μην περάσει καθόλου καλά.

Μάλιστα, ο ίδιος υπερασπίστηκε ήδη τον εαυτό του στο Μπρίσμπαν, λέγοντας ότι όλα όσα έγιναν στο Λουξεμβούργο ήταν, σύμφωνα με τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι ήταν ενάντια στο καθεστώς της «φορολογικής δικαιοσύνης» και στα «δεοντολογικά και ηθικά πρότυπα».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από δημοσιογράφους, δήλωσε ότι πιστεύει πραγματικά «ότι όλοι πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον της φοροδιαφυγής σε διεθνές επίπεδο».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το πώς σκοπεύει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ως προς τις ικανότητες του να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν ληφθεί υπόψη η αυξανόμενη σημασία του θέματος της φοροδιαφυγής για την Ευρώπη, ο Γιούνκερ απάντησε: «Στην Ευρώπη είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή. Αυτό είναι ένα από τα κύρια σημεία που έθεσα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού εκλεγώ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.