ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άσκηση ετοιμότητας για ισχυρό σεισμό, προανήγγειλε ο Β. Κικίλιας

19:48 - 18 Νοε 2014 | Οικονομία
Άσκηση ετοιμότητας για ισχυρό σεισμό, προανήγγειλε ο Β. Κικίλιας
Μεγάλη άσκηση, προκειμένου να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τυχόν ισχυρού σεισμού, καθώς και ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη διπλή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και τη δραστηριότητα που ακολούθησε στον Ευβοϊκό Κόλπο.

«Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός κ. Κικίλιας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες καθώς το υπουργείο δεν έχει καμία αναφορά από τους σεισμολόγους για αναμενόμενο μεγαλύτερο σεισμό.

«Σήμερα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουμε μία σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα εξετάσαμε, σε μία αντίστοιχη σύσκεψη, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε:

«Επισημαίνω -κατανοώντας πλήρως την πιθανή δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων- ότι αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνονται στο εξής, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα προς όφελος του Έλληνα πολίτη και να εφαρμόσουμε στην πράξη μία νέα φιλοσοφία για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι γεγονός ότι στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάρχει ένας ολοκληρωμένος Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες, για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. Αυτό, όμως, έχει πρακτική αξία όταν διαπιστώνεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας όλων αυτών που εμπλέκονται στα ήδη υπάρχοντα σχέδια δράσης. Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης, και πάντα σε συνεννόηση με όλα τα συναρμόδια υπουργεία (ειδικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας), καθώς και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή γενικής άσκησης ετοιμότητας εντός των επομένων δύο μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά είναι ότι η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.