ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συνωστισμός» στην ουρά του TAXISNET για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

19:42 - 25 Νοε 2014 | Οικονομία
«Συνωστισμός» στην ουρά του TAXISNET για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή στο TAXISNET, 9.400 πολίτες και επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ουσιαστικά το νούμερο επιβεβαιώνει την άποψη των στελεχών της ΓΓΔΕ, που έλεγαν ότι «αναμένεται να ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός στην ρύθμιση».


Πως όμως μπορούν οι φορολογούμενοι να κάνουν την αίτησή τους;


ΒΗΜΑ 1ο: Μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. Αμέσως μετά με τους κωδικούς τους μπαίνουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο taxis.


BHMA 2ο : Πηγαίνει στην ένδειξη «Εφαρμογές taxisnet» και επιλέγει «Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».


ΒΗΜΑ 3ο : Στην οθόνη εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και πατάει την επιλογή «Υποβολή νέας», εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε, θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».


ΒΗΜΑ 4ο: Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, γίνεται επιλογή των δόσεων της ρύθμισης


ΒΗΜΑ 5ο: Υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση περί υποβολής όλων των προβλεπόμενων φορολογικών δηλώσεων.


Στο μεταξύ όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, για τις οφειλές στα Ταμεία, κατά το πρώτο δεκαήμερο της εφαρμογής του νέου σχήματος ρύθμισης εκδόθηκαν 8.579 νέες αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 229.920.368,81 ευρώ, ενώ στο ίδιο δεκαήμερο έχουν εισπραχθεί 10.797.168 ευρώ.


Πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν πως η διαφορά με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ρυθμίσεων είναι εμφανής, καθώς το συνολικό ποσό οφειλής, που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση με τα προηγούμενα σχήματα έως το τέλος Οκτωβρίου 2014, αντιστοιχεί σε 860.730.350,89 ευρώ και αφορά 23.463 αποφάσεις.


Ακόμη, το σύνολο των εισπράξεων του ΚΕΑΟ από την ίδρυση του μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2014 ανέρχεται σε 270.623.729 ευρώ.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.