ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έστειλαν... mail ανόδου στο Χ.Α.

18:52 - 26 Νοε 2014 | Οικονομία
Έστειλαν... mail ανόδου στο Χ.Α.
Αντίδραση βγήκε στην αγορά με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να φεύγει από το Παρίσι που ήταν η συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα και να στρέφεται στο Λονδίνο όπου ήταν οι επαφές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους εκπροσώπους των funds.

Επαφές, που όπως προέκυψε από τα reports των ξένων απετέλεσαν και Βατερλό για την αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσδοκίες των αγορών. Οι αγορές, όπως προκύπτει από τα mails και τα reports κρατούν άκρως επιφυλακτική στάση, ενώ οι Ελληνικές αξίες κινδυνεύουν με καθίζηση αν υπερισχύσουν απόψεις ότι, «πουλάμε όλες μας τις θέσεις στην Ελλάδα», όπως προέτρεψε ο κ. Sponer του Capital fund.

 

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με άνοδο 1,52%, στις 976,65 μονάδες, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν στο ότι η αδυναμία της αντιπολίτευσης μπορεί να αποτελέσει δυναμική για την κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές και ταυτόχρονα να βρει τους 180 βουλευτές που θα στηρίξουν την επιλογή της για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά Έλληνες διαχειριστές επισημαίνουν ότι μετά τις συναντήσεις Μηλιού – Σταθάκη στο Λονδίνο, η κυβέρνηση θα καταφέρει πιο εύκολα να εντοπίσει τους 180 βουλευτές…

 

Όπως και να ‘χει πάντως, η σημερινή αντίδραση βασίστηκε περισσότερο στη φημολογία και τη σπέκουλα για τα δύο ταμπλό επαφών, σε δύο διαφορετικές Ευρωπαϊκές πόλεις από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι επενδυτές εξακολουθούν αργά, αλλά σταθερά να παίρνουν το ρίσκο τους για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, οι αποτιμήσεις είναι ικανοποιητικές, ενώ οι εισηγμένες, όπως ο Μυτιληναίος συνεχίζουν να κάνουν τη διαφορά, αλλά και την ποιοτική στροφή της Λεωφόρου Αθηνών.

 

Οι συναλλαγές παραμένουν κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, στα 87,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 51,5 εκατ. ευρώ έγιναν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ισχυρή αντίδραση για την Πειραιώς σχεδόν 10%, που λόγω αποτελεσμάτων, τράβηξε πάνω της την αγορά, στην προοπτική μάλιστα, διανομής μερίσματος. Αντίδραση μετά τη χθεσινή βουτιά για την ΕΧΑΕ που ενισχύθηκε πάνω από 5%, στα 5,90 ευρώ, 3,86% τα κέρδη για τη ΔΕΗ, στα 6,46 ευρώ, πάνω από 35 η άνοδος για την Motor Oil, στα 6,60 ευρώ, 3% ενισχύθηκε ο ΟΠΑΠ στα 9,88 ευρώ, στα 6,10 επανήλθε ο Μυτιληναίος και κλείσιμο πάνω από τα 9 ευρώ για την ΜΕΤΚΑ. Μικρές απώλειες σε Alpha και Eurobank και πτώση πάνω από 1% για την ΕΤΕ. Η αγορά υποστηρίζει ότι κρίσιμη είναι η αντίσταση των 980 μονάδων, η οποία ενδεχομένως επιχειρηθεί να διασπαστεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.