ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην 24ωρη απεργία

17:36 - 27 Νοε 2014 | Οικονομία
Την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην 24ωρη απεργία
Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 14:00, το πανεργατικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, και η πορεία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Από τις 11.00 το πρωί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

«Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ, διατρανώσαμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που εξαθλιώνουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα. Όσο κυβέρνηση και τρόικα εμμένουν στην ανάλγητη πολιτική λιτότητας, όσο επιδεικνύουν προσήλωση στην εφαρμογή υφεσιακών πολιτικών, τόσο ο αγώνας θα συνεχίζεται με κάθε μέσο και τρόπο», τονίζεται στο ψήφισμα της γενικής απεργίας.


Από τη μεριά της, η ΑΔΕΔΥ ζητεί η απεργία να γίνει «καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά μέτρα».

Μαζική ήταν και η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, παρουσία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, από την συγκέντρωση.

Η ΓΣΕΕ έδωσε νέο ραντεβού για συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, στις 17:00.

Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν στους δρόμους, παρά τη βροχή και το κρύο, και πήραν μέρος στα δύο συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ικανοποιητική χαρακτήρισαν τη συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις οι πρόεδροι του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης. Με πανό και συνθήματα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, όπου έφτασαν και οι διαδηλωτές που είχαν κάνει προσυγκέντρωση στην Καμάρα, και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.


Στη συγκέντρωση πήραν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.


Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κάνουν 24ωρη απεργία και κυκλοφορούν ελάχιστα αστικά λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.