ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα για το κλείσιμο του χρηματοδοτικού κενού, σύμφωνα με τον Μ. Κόρμπατ

10:49 - 01 Δεκ 2014 | Οικονομία
«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά στο κλείσιμο του χρηματοδοτικού της κενού», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του παγκόσμιου τραπεζικού οργανισμού Citigroup, Μάικλ Κόρμπατ, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Μάλιστα, ο κ. Κόρμπατ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα και ότι το τραπεζικό της σύστημα είναι κεφαλαιακά ισχυρό.

«Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη. Η ανάπτυξη όμως θα βοηθήσει στη μείωση αυτής της αναλογίας, σε μερικά χρόνια. Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν με συνέπεια την επιδίωξη δημοσιονομικής πειθαρχίας» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

«Υπό δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική αντοχή», τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας ότι «είναι η μακρότερη περίοδος που η χώρα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού, γεγονός που αποδεικνύει την αντίληψη ηγεσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την αξιέπαινη προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων. Στη νότια Ευρωζώνη εμφανίζονται νέα πολιτικά κόμματα, ενώ τα κοινοβούλια είναι κατακερματισμένα και αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ξεπεραστούν οι κομματικές διαφορές. Στο μυαλό μου, ο βασικός πολιτικός κίνδυνος είναι η έλλειψη ηγεσίας ή η αναποτελεσματικότητά της. Όσο οι πολιτικοί ηγέτες θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους λαούς της περιοχής».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.