ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι ανόδου για πετρέλαιο και χρυσό

00:22 - 02 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ράλι ανόδου για πετρέλαιο και χρυσό
Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψε το αργό τη Δευτέρα, αντιδρώντας ανοδικά μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που το οδήγησαν σε χαμηλό πέντε ετών. Την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων κατέγραψε ο χρυσός, ακολουθώντας την ισχυρή ανάκαμψη στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 2,85 δολ. ή 4,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 69 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τον Αύγουστο του 2012, τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί τεσσάρων.

Το αργό τύπου Brent Ιανουαρίου κέρδισε 2,39 δολ. ή 3,4% κλείνοντας στα 72,54 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures exchange του Λονδίνου. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τον Οκτώβριο του 2012, με τα κέρδη να τερματίζουν ένα αρνητικό σερί πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων.


Την Παρασκευή το αργό σημείωσε βουτιά 10% κλείνοντας στο χαμηλότερο σημείο από το Σεπτέμβριο του 2009, ενώ το αργό τύπου Brent υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2010.


Η απόφαση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη να κρατήσει αμετάβλητη την παραγωγή του απογοήτευσε τους επενδυτές που περίμεναν ο Οργανισμός να αναλάβει αποφασιστική δράση για να αναχαιτίσει τις πιέσεις που γνωρίζει το πετρέλαιο τους τελευταίους μήνες. Από την κορυφή του Ιουνίου το πετρέλαιο έχει χάσει το 40% της αξίας του.


Την ίδια ώρα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουάριου έκλεισε με άλμα 3,2% στα 1.2013 δολάρια ανά ουγκιά. Πρόκειται για το πρώτο κλείσιμο πάνω από τα 1.200 δολάρια μετά τις 29 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.