ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Αποκτά 130 νέα αυτοκίνητα και δύο αντιλαθρεμπορικά σκάφη

11:45 - 21 Νοε 2006 | Οικονομία
Στην απόκτηση 130 καινουργών αυτοκινήτων για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) και δύο καινουργών αντιλαθρεμπορικών σκαφών για τις ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της ανανέωσης και της αναβάθμισης του εξοπλισμού των ελεγκτικών του Υπηρεσίων.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση προμήθειας για τα αυτοκίνητα της ΥΠ.Ε.Ε., καθώς και την προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια των αντιλαθρεμπορικών σκαφών, για τον εντοπισμό της παράνομης θαλάσσιας διακίνησης φορτίων καυσίμων και τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, με τη σύμβαση θα διατεθούν με τη μέθοδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) τριάντα  οχήματα Scoda Fabia 1400 cc 16V, είκοσι   οχήματα Scoda Fabia 1400 cc 16V station wagion και ογδόντα  οχήματα Octavia 1600 ccFSI. Με βάση τη σύμβαση καλύπτεται το κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων για μια 3ετία, ενώ παρέχεται η δυνατότητα αγοράς μονομερώς για το Δημόσιο όσων αυτοκινήτων κριθούν κατάλληλα για περαιτέρω χρήση μετά την πάροδο 5ετίας.

Επισημαίνεται πως μέχρι σήμερα, ο στόλος των αυτοκινήτων της ΥΠ.Ε.Ε. απαριθμούσε εβδομήντα δύο   15ετή επιβατικά αυτοκίνητα των οποίων η χρήση κρίθηκε λόγω της παλαιότητάς τους επικίνδυνη για την ασφάλεια των μετακινούμενων ελεγκτικών συνεργείων στην Αττική και την Περιφέρεια. Επιπλέον διευκρινίζεται, πως η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων δεν διαθέτει σήμερα αντιλαθρεμπορικά σκάφη.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. ΑντώνηςΜπέζας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για τα αυτοκίνητα της ΥΠ.Ε.Ε. και την προκήρυξη για τα σκάφη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πέρα από την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), των Δ.Ο.Υ. και των Τελωνείων, προχωρούμε παράλληλα στην ανανέωση των μέσων ώστε να θωρακισθούν οι ελεγκτικές Υπηρεσίες μας, και να καταστούν οι δράσεις τους πιο αποτελεσματικές. Ο νέος στόλος της ΥΠ.Ε.Ε. και τα δύο υπερσύγχρονα αντιλαθρεμπορικά σκάφη της Τελωνειακής Υπηρεσίας θα αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία στην προσπάθεια για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την πάταξη της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.