ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανταλλαγή mail με την Τρόικα χωρίς αποτέλεσμα

10:21 - 03 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ανταλλαγή mail με την Τρόικα χωρίς αποτέλεσμα
Τα ξημερώματα της Τετάρτης παρελήφθη το απαντητικό email της τρόικας προς την κυβέρνηση, στο οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις επί των προτάσεων της κυβέρνησης, ώστε να επέλθει η συμφωνία που θα επιστρέψει να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα.

Οι δανειστές στο απαντητικό mail ζητούν διευκρινίσεις για τα μέτρα και δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό αλλά και συγκεκριμένα σχέδια νόμου όπως, για παράδειγμα, στο ζήτημα του ασφαλιστικού και συνολικά των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ούτε και χτες η τρόικα στο απαντητικό mail που έστειλε στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε τις προθέσεις της για το χρόνο επιστροφής στην Ελλάδα. Σχετική συζήτηση μεταξύ των δύο μερών αναμένεται -μέσω τηλεδιάσκεψης- εντός της ημέρας, ενώ δεν αποκλείεται η έλευση των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα περί τα τέλη της εβδομάδας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται να μετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, αλλά και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, Δημήτρης Πτωχός και Μιχάλης Πεγκλής.

Οι δανειστές, πιστοί στην αρχική γραμμή τους και στο τελευταίο mail πιέζουν για περαιτέρω δεσμεύσεις την ελληνική πλευρά σε σειρά ζητημάτων. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» ώστε να «κλειδώσουν» δεσμεύσεις αλλά και να στείλουν μηνύματα στην αντιπολίτευση.
Στο μεταξύ η αμηχανία και εκνευρισμός είναι διάχυτος στην κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να συντάξει ένα νέο πολιτικό σχεδιασμό καθώς τα σενάρια επέκτασης του μνημονίου πλέον είναι στο τραπέζι.

Από τη μεριά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφίια Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στον Ant1, αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι η τριμερής απέστειλε απαντητικό e-mail προς την κυβέρνηση, διεκρίνισε πως «E-mail υπάρχουν πολλά, υπάρχει διαρκής επικοινωνία» με την τρόικα.

Επιπλέον, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του e-mail και διερωτήθηκε: «ποιος το διάβασε το e-mail αυτό και τα ξέρει όλα τόσο καλά κιόλας;».

«Όταν ένα e-mail φτάνει ξημερώματα και δεν το έχει ανοίξει ούτε ο υπουργός και κάποιοι ξέρουν το περιεχόμενό του, νομίζω ότι τότε πολύ σωστά έστειλε το μήνυμα χθες ο Πρωθυπουργός και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», πρόσθεσε, αναφερόμενη στη χθεσινή αναφορά του κ. Σαμαρά ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί «παράλογες απαιτήσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 03 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.