ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες απώλειες για χρυσό και πετρέλαιο

00:22 - 05 Δεκ 2014 | Οικονομία
Νέες απώλειες για χρυσό και πετρέλαιο
Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη το πετρέλαιο και o χρυσός.

H τιμή του brent διολίσθησε  την Πέμπτη και πάλι σε χαμηλό τεσσάρων ετών μετά την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την τιμή του πετρελαίου που πουλά στις ΗΠΑ, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες πως η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός του OPEC ανησυχεί περισσότερο για τη διατήρηση του μεριδίου της στην αγορά παρά για την ώθηση των τιμών.

 

Οι τιμές του πετρελαίου διαγράφουν πτωτική τροχιά εδώ και μήνες καθώς η προσφορά πετρελαίου, ειδικά από τις ΗΠΑ, έχει ξεπεράσει τη ζήτηση.

Η τιμή του brent, υποχώρησε κατά 28 σεντς ή 0,4% στα 69,64 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαΐου του 2010.


Στις ΗΠΑ, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 57 σεντς ή 0,9% στα 66,81 δολ. το βαρέλι.


Πτωτικά κινήθηκε και η τιμή του χρυσού καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευσε τις ελπίδες για εκκίνηση προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης αλλά διατηρεί ισχυρά κέρδη σε επίπεδα εβδομάδας παραμένοντας πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.


Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 1 δολάριο, κλείνοντας στα 1.207,70 δολ. ανά ουγγιά. Για την εβδομάδα, το συμβόλαιο σημειώνει άνοδο 2,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.