ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και πωλητής, αλλά και αγοραστής η Capital - Mόνο αγορές από την Morgan Stanley

13:13 - 15 Δεκ 2014 | Οικονομία
Και πωλητής, αλλά και αγοραστής η Capital - Mόνο αγορές από την Morgan Stanley
Παρακλάδια και συνδεδεμένα χαρτοφυλάκια της Capital αγοράζουν!

Η Capital πουλάει, αλλά και η Capital αγοράζει… Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες, μετά τις πληροφορίες ότι το αμερικανικό fund βγαίνει πωλητής στην Eurobank, συμμετοχή την οποία ωστόσο, δεν απομειώνει. Οι πωλήσεις μπορεί να έγιναν από την Capital, αλλά επαγγελματίες της αγοράς που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι βγήκαν αγορές τόσο από συνδεδεμένα χαρτοφυλάκια από τον Αμερικανικό οίκο, όσο και από άλλους ξένους που απορρόφησαν την προσφορά.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι σε νέα της έκθεση η Morgan Stanley, εξακολουθεί να «στηρίζει» ως επενδυτική επιλογή της τον Ελληνικό τραπεζικό κλάδο και πως το ρίσκο δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο άλλο κόμμα ή κόμματα ανέλθουν στην εξουσία, αλλά το αν θα μείνουν προσηλωμένα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

 

Σημειωτέον, ότι η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την αγορά ήταν αναμενόμενη, μετά το… mail, κορυφαίου αναλυτή του οίκου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του μετά τα όσα άκουσε στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου κατά την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία από τους κ.κ. Μηλιό και Σταθάκη. Σημειώνεται ότι τότε τα δύο αυτά επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν αυθαιρέτως και χωρίς να έχουν γνώση και ενημέρωση ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις Ελληνικές τράπεζες. Αυτό, όταν είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα χρηματοδοτεί τις τράπεζές μας μόνο αν είναι σε κάποιο πρόγραμμα.

 

Σημειώνεται ότι η Capital διατηρεί ισχυρές θέσεις τόσο στη Eurobank, όσο και σε Jumbo, OTE και ΟΠΑΠ. Πάντως, είναι γνωστό στους κόλπους των θεσμικών ότι οι επαγγελματίες ξένοι επενδυτές δεν επιθυμούν να έχουν θέση στην Ελλάδα μέχρι τέλος του χρόνου. Κάτι που συνδέεται πρωτίστως με το πολιτικό ρίσκο. Άλλωστε, ο John Paulson έχει δηλώσει ότι παγώνει τις επενδύσεις του στη χώρα μέχρι να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση. Σημαντικό πάντως, σύμφωνα με την αγορά, είναι ότι η προσφορά που βγαίνει και που έχει οδηγήσει τις τιμές χαμηλά, σκουπίζεται από ισχυρά ξένα χαρτοφυλάκια.

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 15 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.