ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδαρικό θα κάνει η τρόικα το 2015

16:23 - 15 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ποδαρικό θα κάνει η τρόικα το 2015
Την εκτίμηση ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου και της Γραμματείας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει και η αξιολόγηση από τους δανειστές θα έχει ολοκληρωθεί ως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα του χρέους αλλά και το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας, δεδομένου ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν ως το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς τον Μάρτιο η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει υποχρεώσεις ύψους 4,5 δις ευρώ.

 

Απαντώντας στο ερώτημα αν η τρόικα επιμένει στο δημοσιονομικό κενό, ο Γκίκας Χαρδούβελης υποστήριξε ότι η διαφορά «κλείνει σιγά-σιγά», ωστόσο όπως είπε αυτά τα θέματα θα τεθούν όταν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

 

Στο μεταξύ Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα σε ολιγοσέλιδο κείμενο που έθεσε υπόψιν των Κοινοβουλίων Ολλανδίας, Γερμανίας, Φινλανδία περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση εστιάζοντας σε 15 διαφορετικά θέματα.


Πρόκειται για το έγγραφο που συνόδευσε το ελληνικό αίτημα για δίμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, να δεσμεύεται μέσω του αιτήματος ότι η Ελλάδα θα λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, σε παραγωγική συνεργασία με τους φορείς της τρόικας».

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.