ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Mικρή πιθανότητα να βρεθούν οι 180 ψήφοι

11:32 - 24 Δεκ 2014 | Οικονομία
WSJ: Mικρή πιθανότητα να βρεθούν οι 180 ψήφοι
"Oι 168 ψήφοι υπέρ του Στ. Δήμα στην χθεσινή διαδικασία, ήταν εντός των προσδοκιών, ήταν περισσότερες από τον πρώτο γύρο αλλά ακόμη παραμένουν μακριά από τις 180 ψήφους που χρειάζονται και η πιθανότητα να βρεθούν αυτές οι ψήφοι, είναι μικρή", επισημαίνει σε δημοσίευμά της.

 

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal επισημαίνει πως πολλοί Έλληνες ήδη έχουν ταχθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Τα επίσημα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι κάτοχοι στεγαστικών δανείων και όσοι έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, τηρούν στάση αναμονής αναφορικά με την διευθέτηση των οφειλών τους, "με την ελπίδα ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους παράσχει μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που προσφέρει η τρέχουσα κυβέρνηση".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται σε 77 δισ. ευρώ. Το ένα τρίτο (σχεδόν) εξ αυτών είναι στεγαστικά, τα οποία προστατεύονται από την απαγόρευση κατάσχεσης της κύριας κατοικίας. Η απαγόρευση αυτή λήγει στο τέλος του έτους, και η τρέχουσα κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να την παρατείνει. Αλλά στο πλαίσιο της πλατφόρμας του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί να παρατείνει την απαγόρευση για κατοικίες που αποτιμώνται χαμηλότερα των 300.000 ευρώ και να εισάγει νομοσχέδιο που να απαγορεύει στις τράπεζες να πουλούν αυτές τις κατοικίες σε τρίτους.

Ο αριθμός των αιτήσεων για προστασία από χρεοκοπία έχει επίσης αυξηθεί, παρά τα στοιχεία που εμφανίζουν ότι η ελληνική οικονομία κάνει στροφή μετά από έξι χρόνια ύφεσης, τονίζει η Π. Καλαποθαράκου, δικηγόρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, στην Wall Street Journal.

Όπως επισημαίνεται επίσης στο δημοσίευμα, εάν η βουλή αποτύχει να εκλέξει πρόεδρο την επόμενη εβδομάδα, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις αρχές του νέου έτους. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:17 - 24 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.