ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένσημα 20ετίας με ένα κλικ- Πρεμιέρα για το "Ασφαλιστικό Βιογραφικό"

12:17 - 24 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ένσημα 20ετίας με ένα κλικ- Πρεμιέρα για το "Ασφαλιστικό Βιογραφικό"
Πρόσβαση με ένα κλικ σε 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες, 20 χρόνια εργασίας και ασφάλισης, έχουν πλέον οι ασφαλισμένοι σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε κι επίσημα online πλατφόρμα μέσω της ΗΔΙΚΑ, που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να βλέπουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους τις ημέρες ασφάλισης για τα τελευταία 21 χρόνια. 

Έτσι, στην ιστοσελίδα www.atlas.gov.gr μέχρι στιγμής έχουν ψηφιοποιηθεί 22,8 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές μέρες που αντιστοιχούν σε 147 δισεκατομμύρια ώρες ασφάλισης. Μάλιστα, ο ενιαίος ατομικός λογαριασμός ασφάλισης συγκεντρώνει σήμερα δεδομένα με ποσοστό αξιοπιστίας πάνω του 95% από το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ ενώ σύντομα θα ενταχθούν το Ν.Α.Τ και τα επικουρικά ταμεία.

Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως είναι «ένας ακόμη «άθλος» του υπουργείου Εργασίας που χαράζει με μια καθαρή διαχωριστική γραμμή το παρελθόν από το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τον ίδιο, έως το τέλος του 2015 αναμένεται να δοθεί τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για την απονομή σύνταξης καθώς η πλατφόρμα του συστήματος "Ατλας" σε συνδυασμό με τον ενιαίο κέντρο απονομής σύνταξης θα υπολογίζει άμεσα τη σύνταξη που αντιστοιχεί σε κάθε ασφαλισμένο.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Γιάννη Βρούτση

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 24 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.