ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου

20:30 - 29 Δεκ 2014 | Οικονομία
Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου
Για τις 25 Φεβρουαρίου 2015 ορίστηκε η δίκη του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ημερομηνία έναρξης της δίκης προσδιορίστηκε από τον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαο Πάσσο. Ο κ. Πακωνσταντίνου, κατηγορείται για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της "λίστας Λαγκαρντ".

Το Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο θα συνεδριάσει 23 χρόνια μετά την εκδίκαση του σκανδάλου Κοσκωτά, θα δικάσει τον πρώην υπουργό για τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορούν την απαλοιφή των ονομάτων τριών συγγενών του με καταθέσεις 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τη λίστα Λαγκαρντ.


Στο εδώλιο δεν θα καθίσουν οι συγγενείς του -Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεων Σικιαρίδης και Ανδρεας Ρωσσώνης - καθώς ο Άρειος Πάγος τους απήλλαξε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας ενώ με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.


Σύμφωνα με το βούλευμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών ενήργησε μόνος του και όχι μετά από παρακίνηση των συγγενών του. Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι αιτία για την πράξη του ήταν να προστατέψει την πολιτική του εικόνα αλλά και για να βοηθήσει τους συγγενείς του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.