ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευκαιρία οι ελληνικές μετοχές, υποστηρίζει το Marketwatch

10:37 - 31 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ευκαιρία οι ελληνικές μετοχές, υποστηρίζει το Marketwatch
Παρότι το τελευταίο πράγμα που ήθελαν οι αγορές τα Χριστούγεννα ήταν εκλογές στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα οι πρόωρες εκλογές ενδέχεται να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για επενδυτές με γερά νεύρα, επισημαίνει σε άρθρο του στο Marketwatch, ο Matthew Lynn.

«Μετά την αποτυχία εκλογής προέδρου, η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές στα τέλη του Ιανουαρίου. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και ενδέχεται να αναλάβει την εξουσία, υποσχόμενο αναδιάρθρωση του χρέους και τερματισμό της λιτότητας», τονίζει το δημοσίευμα.

 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η "βουτιά" του ελληνικού χρηματιστηρίου και η "εκτόξευση" των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στην είδηση των εκλογών ήταν αναμενόμενες.

 

Ωστόσο, το Marketwatch επισημαίνει ότι οι εκλογές μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες σε επενδυτές με γερά νεύρα και υπάρχουν δύο λόγοι γι' αυτό:

 

Πρώτον, υπάρχει το ενδεχόμενο την κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων, τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης να αποδεχτούν μια συμβιβαστική λύση και να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους. Τότε οι πολιτικές της λεγόμενης άκρας αριστεράς θα αποκτήσουν νόημα. Η χαλάρωση των μέτρων λιτότητας θα φέρει ανάπτυξη στην Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει σε άνοδο τις ελληνικές μετοχές.

 

Δεύτερον, υπάρχει η περίπτωση η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα να καταφέρει να σχηματίσει έναν συνασπισμό, ο οποίος θα πείσει το εκλογικό σώμα να αποδεχτεί το status quo (μνημόνιο). Σε περίπτωση που αυτός ο συνασπισμός κερδίσει τις εκλογές τότε άμεσα θα υπάρξει ράλι ανακούφισης στο ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Άλλωστε όπως τονίζει ο Matthew Lynn, οι ελληνικές μετοχές είναι φθηνές καθώς από το υψηλό των 5.300 μονάδων το 2007, ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει πάνω από 80%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.