ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλακτοβιομηχανίες χωρίς γάλα, ανεκπλήρωτα deal και μια συνεργασία που ψήνεται!

01:00 - 09 Ιαν 2015 | Οικονομία
Γαλακτοβιομηχανίες χωρίς γάλα, ανεκπλήρωτα deal και μια συνεργασία που ψήνεται!
Πάνε και έρχονται οι πληροφορίες για τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας που όπως φαίνεται κρατά σταθερά τα σκήπτρα του πιο πολυτάραχου τομέα της ελληνικής οικονομίας.
Τελευταίες πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες έχουν βγει στη γύρα για την εξεύρεση πρώτης ύλης, εξαιτίας της σταθερής πτώσης που εμφανίζει η παραγωγή της. 

Κτηνοτρόφος ανέφερε στο reporter.gr,  ότι πλέον το μήνα η εγχώρια παραγωγή του αγελαδινού γάλακτος φθάνει μετά βίας τους 45.000 τόνους, ενώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο εκτιμάται ότι έπεσε  κάτω από αυτή την ποσότητα.

Βεβαίως υπάρχει και ο αντίποδας που ισχυρίζεται ότι όσοι θέλουν και εφόσον πληρώσουν στην τιμή που πρέπει βρίσκουν. Αναφέρουν δε το παράδειγμα γνωστής γαλακτοβιομηχανίας, που ενώ πριν λίγο καιρό μάζευε από ένα χωριό της Βορείου Ελλάδος 12 τόνους γάλα την ημέρα, τελευταίως εμφανίζεται με διπλό κοντέινερ και από την ίδια περιοχή συγκεντρώνει 24 τόνους γάλα την ημέρα. 
 
Την ίδια στιγμή στασιμότητα στα προγραμματιζόμενα deal τους με στρατηγικούς επενδυτές φαίνεται να ισχυρίζονται οι διοικήσεις των εταιρειών που "ψάχνονται" για ενίσχυση της ρευστότητά τους όχι όμως όπως λένε από δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει στην αγορά ενόψει των εκλογών. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο ακούγεται ότι  ισχυρίστηκε πρόσφατα προς τους παραγωγούς μέλος της διοίκησης της εταιρείας Κολιός. Αντίστοιχα σιγήν ιχθύος ισχύει και από το μέτωπο της Μεβγάλ.
 
Κι ενώ λίγο πολύ όλα δείχνουν να έχουν παγώσει, ακούγεται έντονα στην αγορά ότι ψήνεται μία καλή συμφωνία συνεργασίας, μεταξύ ελληνικής εταιρείας και πολυεθνικής η οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα την επόμενη εβδομάδα. Πάντως οι δύο εταιρείες είχαν και στο παρελθόν όπως λέγεται συνάψει αναλογη συνεργασία.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 18:50 - 08 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.