ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κουστούμι" 75.000 ευρώ έκοψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στον "Τειρεσία"

21:39 - 12 Ιαν 2015 | Οικονομία
"Κουστούμι" 75.000 ευρώ έκοψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στον "Τειρεσία"
Πρόστιμο 75.000 ευρώ στην εταιρεία «Τειρεσίας Α.Ε.», επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα , επειδή την ενημέρωσε με καθυστέρηση έξι μηνών για την λειτουργία του νέου συστήματος παροχής πληροφοριών οικονομικής συμπεριφοράς προς διαπίστωση της πιστοληπτικής ικανότητας πάσης φύσεως επιχειρήσεων με την ονομασία «Τειρεσίας Σύστημα Ελέγχου Κινδύνων» (ΤΣΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της Αρχής ο «Τειρεσίας» έθεσε σε εφαρμογή το νέο σύστημα παροχής πληροφοριών τον Ιούνιο του 2013, χωρίς να έχει λάβει προηγούμενα την απαιτούμενη άδεια, ενώ  δεν ενημέρωνε και τους ενδιαφερόμενους, όπως είχε υποχρέωση από το νόμο(Ν. 2472/1997), για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Ο «Τειρεσίας» σε σχετικό έγγραφό του προς την Αρχή αναφέρει ότι η ενημέρωση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, γινόταν «μέσω του επιτηδευματία-αποδέκτη». Δηλαδή, όπως τονίζει  η Αρχή ο «Τειρεσίας» «μετακυλίει ουσιαστικά τη δική του υποχρέωση στον εκάστοτε αποδέκτη δεδομένων».


Παράλληλα, με άλλη δεύτερη απόφασή της η Αρχή παρέχει άδεια λειτουργίας του συστήματος ΤΣΕΚ στην εταιρεία «Τειρεσίας» και θέτει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες πρέπει να εφαρμόζεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.