ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η JP Morgan υποβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

13:11 - 14 Ιαν 2015 | Οικονομία
Η JP Morgan υποβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες
Τις ελληνικές τράπεζες υποβαθμίζει η JP Morgan μέσα από νέα της έκθεση. Κύρια αιτία θεωρείται η πολιτική αστάθεια που χαρακτηρίζει την εποχή.

Να σημειωθεί πως ο οίκος έδινε σύσταση neutral για την Alpha Bank ΑΛΦΑ +1,61% και overweight για τις Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Ο οίκος γενικά θεωρεί πως οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών δεν είναι ελκυστικές καθώς το πτωτικό ρίσκο είναι μεγάλο εξαιτίας της πιθανής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

Παράλληλα, η JP Morgan αναφέρεται και στο σενάριο Grexit, το οποίο επίσης θεωρείται πολύ πιθανό.

 

Επενδυτικό καταφύγιο τα ομόλογα;

 

Ο οίκος στην έκθεσή του τονίζει πως ένα χαμηλότερο σημείο εισόδου στα senior ομόλογα των ελληνικών τραπεζών ενδεχομένως είναι επενδυτική ευκαιρία, πόσο μάλλον αν ληφθεί υπ’ όψιν το κύριο σενάριο της JP Morgan με βάση το οποίο η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει σε συμφωνία για νέο πρόγραμμα.

Μια ανάλογη συμφωνία, αναφέρει, θα περιλαμβάνει επιμήκυνση αλλά και μείωση των επιτοκίων, αλλά όχι και «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Με βάση αυτό το σενάριο, τα senior ομόλογα των τραπεζών αναμένεται να επιστρέψουν σε επίπεδα αντίστοιχα του Q4 του 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 14 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.