ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ιδιωτικές κλινικές απαντούν στο Clawback με νοσηλεία στο σπίτι

01:00 - 16 Ιαν 2015 | Οικονομία
Οι ιδιωτικές κλινικές απαντούν στο Clawback με νοσηλεία στο σπίτι
Δυνατά στο χώρο της νοσηλείας στο σπίτι μπαίνουν οι ιδιωτικές κλινικές το αμέσως προσεχές διάστημα, επιδιώκοντας να καλύψουν μέρος των απωλειών που έχουν στα έσοδα τους από το clawback και το rebate.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η κλινική Σαραφιανού ήδη έχει βγάλει κοστολόγιο ημερήσιας νοσηλείας και ετοιμάζεται να το ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Το κόστος είναι 130 ευρώ το μήνα (για τρεις επισκέψεις νοσηλευτή την εβδομάδα και μία επίσκεψη γιατρού το μήνα) έως 570 ευρώ το μήνα (για τρεις επισκέψεις νοσηλευτή την ημέρα επί 5 ημέρες και μία επίσκεψη γιατρού το μήνα). 
 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι ιδιωτικές κλινικές μέσω του θεσμικού τους οργάνου της προωθούν στρατηγική συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες, προωθώντας ελκυστικά τιμολόγια στους ασθενείς τους.

Οι πληροφορίες είναι ότι συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας με 11 ασφαλιστικές εταιρείες ενώ πριν λίγες ημέρες η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία  CALL NET που  εκτιμάται διαχειρίζεται περίπου 300.000 Ασφαλιστήρια συμβόλαια σε όλη την χώρα.


Η συνεργασία αφορά την Διενέργεια Διαγνωστικών Εξετάσεων, τις επισκέψεις στα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όλων των Ιδιωτικών Κλινικών, ακόμη και των Ψυχιατρικών και την παροχή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κατ' οίκον. Η συνεργασία πρόκειται να ξεκινήσει από την 1/2/2015.

 
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 19:28 - 15 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.