ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην κατάψυξη οι ιδιωτικοποιήσεις

11:16 - 28 Ιαν 2015 | Οικονομία
Στην κατάψυξη οι ιδιωτικοποιήσεις
Για άμεση δημιουργία ενός νέου μοντέλου δημόσιας ΔΕΗ, μη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ και τέλος των ιδιωτικοποιήσεων υποδομών έκαναν λόγο οι Λαφαζάνης, Δρίτσας και Σπίρτζης αντίστοιχα.

Λαφαζάνης: Σταματά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η μείωση της τιμής του ρεύματος για τα νοικοκυριά.

«Θα προχωρήσουμε στη διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα επανέλθει στο Δημόσιο, ως δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργήσει σε όφελος της ανάπτυξης και με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και περιβαλλοντικά. Θα είναι μια καινούργια ΔΕΗ, η οποία θα υποβοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση» δήλωσε στο Mega, ενώ επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει μείωση της τιμής του ρεύματος.

«Το θέμα δεν είναι να πουλήσουμε τη ΔΕΗ για να βάλουμε κάτι στον προϋπολογισμό, γιατί αυτά τα έσοδα τα πληρώνουμε ακριβά, διότι χάνουμε άλλα έσοδα από τα κέρδη της ΔΕΗ. Χάνουμε, επίσης, πολλά έσοδα από τον προσανατολισμό της ΔΕΗ, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε πανάκριβη ηλεκτρική ενέργεια και πανάκριβο φυσικό αέριο, που δεν βοηθά τη χώρα» τόνισε.

dei

Δρίτσας: Δεν θα πουλήσουμε πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ

«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ» δήλωσε ο Δρίτσας, προσερχόμενος χτες στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ορκιστεί αν. υπουργός Ναυτιλίας. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% του ΟΛΠ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ οδεύει προς ματαίωση.

- Δείτε επίσης Πανηγυρίζουν οι Κινέζοι για τις δηλώσεις Δρίτσα περί ΟΛΠ

Χρ.Σπίρτζης: Τέλος οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών της χώρας

«Η κεντρική τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ότι θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης, αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων. Ο ίδιος παρέπεμψε πάντως στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σπίρτζης, ανέφερε ότι οι προτεραίοτητές του ως υπουργού, θα είναι αυτά που έχουν ειπωθεί έως τώρα από το ΤΕΕ και τον επιστημονικό κόσμο. Πρέπει, είπε, να γίνουν ιεραρχήσεις των προγραμμάτων και των δημοσίων επενδύσεων και των έργων και πρόσθεσε ότι τα έργα πρέπει να υπηρετούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ανέφερε, τέλος, ότι σε θεσμικό επίπεδο θα δούμε πολλούς τομείς που τα τελευταία 4-5 χρόνια είχαν αποδιοργανωθεί πλήρως με απανωτές διατάξεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 28 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.