ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη

22:23 - 04 Φεβ 2015 | Οικονομία
Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη
Βέβαιος,  ότι η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα δήλωσε  ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο γερμανικό σταθμό ARD.

«Είμαι σίγουρος ότι ο δρ. Σόιμπλε, η κα. Μέρκελ και όλοι στην Γερμανία θα δείξουν αλληλεγγύη. Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να χειροτερεύσει η κατάσταση γιατί ας είμαστε ειλικρινείς: ο εθνικισμός εξαπλώνεται και μολύνει την Ευρώπη. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε ξανά στην ήπειρο αυτή τη δεκαετία του 1930» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του στο Βερολίνο. 


Παράλληλα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» με τίτλο: «Είμαι υπουργός Οικονομικών ενός χρεοκοπημένου κράτους», ο κ. Βαρουφάκης, ζήτησε ένα «Σχέδιο Μέρκελ» που θα ενώσει τους λαούς της Ευρώπης,


Ο ΥΠΟΙΚ,  υποστήριξε  πως η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση με αποτέλεσμα να πάρει αποφάσεις οι οποίες αντί να βελτιώνουν την κατάσταση την χειροτέρευαν. Μάλιστα παρομοίωσε την Ε.Ε. ως έναν  εθισμένο τζογαδόρο που συνεχίζει να πετάει χρήματα.


Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τον γερμανικό λαό, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεν απομακρύνεται από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ενώ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε, εξαιρουμένων των επιτοκίων όπως είπε, ότι  η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.


«Ποτέ, ποτέ, ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.


Υπεραμύνθηκε επίσης της απόφασης της Κυβέρνησης να μη συνεχίσει με την τρόικα, λέγοντας ότι κατέστρεψε τη χώρα και πως πλέον δεν έχει εντολή να διαπραγματευτεί μια άλλη πολιτική με τη νέα κυβέρνηση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι  η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της.


Για το «κούρεμα» του χρέους ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε την πρότασή του για σύνδεση του ποσού  των πληρωμών τόκων με την οικονομική ανάπτυξη και απευθυνόμενος εκ νέου προς τους Γερμανούς πολίτες διευκρίνησε: «Δεν είπα ότι οι Γερμανοί θα πληρώσουν… Είπα ότι ήδη έχουν πληρώσει πάρα πολλά. Και ότι θα πληρώσουν ακόμη περισσότερα εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του χρέους. Μόνο τότε μπορούμε να επιστρέψουμε τα χρήματα που μας δάνεισαν».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:32 - 04 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.