ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και επίσημα έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Τετάρτη

14:00 - 06 Φεβ 2015 | Οικονομία
Και επίσημα έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την Τετάρτη
Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Εurogroup για την Ελλάδα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε με προσωπικό του μήνυμα στο twitter, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως αρνητικό για τη χώρα μας, με τους περισσότερους εταίρους με επικεφαλής τη Γερμανία να πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι και να απορρίπτουν την πρόταση της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα «γέφυρα» δύο μηνών μέχρι να βρεθεί συνολική συμφωνία.

 

Η επιλογή της ημέρας δεν είναι τυχαία, καθώς την ίδια ημέρα, θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση στην οποία προέβη η ΕΚΤ την προηγούμενη Τετάρτη, περί μη αποδοχής ως εγγύησης των ελληνικών ομολόγων, αν δεν επιβεβαιωθεί η εφαρμογή του μνημονίου.

 

Η επιλογή του κ. Ντάισελμπλουμ να ανακοινώσει προσωπικά την έκτακτη συνάντηση δεν είναι επίσης τυχαίο, καθώς το εγχείρημα για έκτακτο Eurogroup ειδικά για την Ελλάδα, φέρεται να ξεκίνησε από τον ίδιο.

 

twitter

 

Το έκτακτο Εurogroup θα γίνει λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ενώ το κρίσιμο Εurogroup όπου θα πρέπει να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 06 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.