ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστολή πληρωμών για 85 έργα του Γ΄ΚΠΣ

15:44 - 27 Νοε 2006 | Οικονομία

Την κάνουλα της χρηματοδότησης για 85 έργα του Γ΄ ΚΠΣ που εμφάνισαν κακοτεχνίες έκλεισε η Κομισιόν , όπως προκύπτει από σχετική απάντηση της αρμόδιας κοινοτικής Επιτρόπου Ντ. Χούμπνερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση της η αρμόδια επίτροπος αναφέρει ότι, «στη βάση των τελευταίων αιτήσεων που υποβλήθηκαν προς την Επιτροπή από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές τον Ιούνιο του 2006, η Αρχή Πληρωμών ανέστειλε τις αιτήσεις πληρωμής για ποσό, αφενός, 140 εκατ. ευρώ που αφορούσε σε 70 σχέδια συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και, αφετέρου, 4,8 εκατ. ευρώ που αφορούσε σε 15 σχέδια συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Γεωργικού Προσανατολισμού και Εγγυήσεων».

Η Ε.Ε. χαρακτηρίζει τα ανωτέρω ποσά «σχετικά περιορισμένα, συγκρινόμενα με τα συνολικά ποσά που υποβλήθηκαν για πληρωμή βάσει του Γ΄ΚΠΣ».

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις από την μη λειτουργία για τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες του Ειδικού Συμβούλου Ποιοτικού Ελέγχου στην εφαρμογή του κανόνα «ν+2» καθώς και τον κίνδυνο για πιθανή απώλεια πόρων, η Κομισιόν αποφεύγει να προβεί σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρει, «η διαδικασία αυτόματης αποδέσμευσης, δυνάμει του κανόνα ν+2, δεν θα αρχίσει πριν από τον Ιανουάριο του 2007, λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις πληρωμής που δύνανται να υποβάλλουν οι ελληνικές αρχές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατό, τη στιγμή αυτή, να προβλεφθούν τα ποσά για τα οποία υπάρχει κίνδυνος αποδέσμευσης».

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.