ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fraport: Η κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια

18:09 - 07 Φεβ 2015 | Οικονομία
Fraport: Η κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια
Ο οικονομικός της διευθυντής της εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων Fraport δήλωσε πως αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitung ο Ματίας Τσάισανγκ  δήλωσε πως η Fraport αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο από κοινού με την ελληνική Κοπελούζος. «Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο Τσάισανγκ στην εφημερίδα Boersen-Zeitung. «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Σύμφωνα με το Reuters, Τσάισανγκ δήλωσε επίσης πως η Fraport πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό. "Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή.Αλλά μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής", είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.