ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Η παραγωγικότητα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη

14:59 - 09 Φεβ 2015 | Οικονομία
ΟΟΣΑ: Η παραγωγικότητα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη
"Οι κυβερνήσεις πρέπει να βελτιώσουν τις πολιτικές τους στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές", τονίζει ο ΟΟΣΑ σε ανακοίνωσή του.

 

Ενόψει της Συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφέρει σε ανακοίνωση του πως εάν οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θέλουν να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές αλλά και πιο ανταγωνιστικές.

Κατά τη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης, όπως τονίζει το Reuters, οι οικονομολόγοι των ισχυρότερων χωρών του κόσμου θα επιχειρήσουν να δώσουν προτεραιότητα στο Σχέδιο Δράσης Μπρισμπέιν, που περιλαμβάνει πάνω από χίλιες δεσμεύσεις, μία εκ των οποίων η λήψη μέτρων για να αυξήσουν το παγκόσμιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 2% εντός των επομένων πέντε ετών.

"Η παραγωγικότητα παραμένει κλειδί για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη" εξηγεί ο ΟΟΣΑ και προσθέτει: "Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στις δεξιότητες και τις γνώσεις. Η άνοδος της ποιότητας των αγαθών και η εκπαίδευση του προσωπικού θα βοηθήσουν ώστε αυτό να γίνει πράξη".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.