ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης–Τραπεζίτες: Ρευστότητα, φοροδιαφυγή και κόκκινα δάνεια επί τάπητος

15:12 - 09 Φεβ 2015 | Οικονομία
Δραγασάκης–Τραπεζίτες: Ρευστότητα, φοροδιαφυγή και κόκκινα δάνεια επί τάπητος
Η παροχή ρευστότητας, η αναπτυξιακή διαδικασία αλλά και η συνεργασία τραπεζών και κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο συνάντησης που είχε με στελέχη των συστημικών τραπεζών ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι ανάγκες για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μέχρι το Μάρτη μέσα από τις εκδόσεις των εντόκων άλλωστε αποτελούν ένα πάγιο θέμα που φέρνει στο ίδιο τραπέζι τις δύο πλευρές. Σημειώνεται ότι οι Ελληνικές τράπεζες σηκώνουν το κύριο βάρος των συνεχών εκδόσεων εντόκων και ήδη η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι μέσα από την αύξηση του ορίου παροχής ρευστότητας μέσω των εντόκων θα καλυφθεί η ανάγκη για αποπληρωμή ομολόγων μέχρι το Μάρτη.

Παράλληλα η κυβερνητική πλευρά εμφανίστηκε ανοικτή σε παρατηρήσεις για προτάσεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, όπου χτες δια στόματος Πρωθυπουργού εξαγγέλθηκε η δημιουργία ενδιάμεσου φορέα όπου θα περάσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με χρηματοδοτική στήριξη είτε μέσω προϋπολογισμού είτε μέσω ΤΧΣ. Ωστόσο αυτό είναι ένα από τα κεντρικά σημεία διαπραγμάτευσης με τους εταίρους καθώς μια τέτοια κίνηση έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και αλλαγή χρήσης των χρημάτων του Ταμείου.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 09 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.