ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί με κάθε μέσο

19:20 - 09 Φεβ 2015 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί με κάθε μέσο
Στη διαβεβαίωση ότι θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή με κάθε μέσο προέβη με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για 86 λογαριασμούς με ελληνικό ενδιαφέρον, πέραν των 2.062 της λίστας Λαγκάρντ, που εστάλησαν από τη Γαλλία στην Ελλάδα και εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του SwissLeaks.

«Για περιπτώσεις φοροδιαφυγής εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, θα χρησιμοποιηθεί από την πλευρά μας κάθε μέσο για τον έλεγχο και την διαλεύκανση των παραπάνω υποθέσεων» υπογραμμίζει το ΥΠΟΙΚ στην  ανακοίνωσή του.


Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε ότι μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος η κυβέρνηση γνωρίζει ακόμα  και το τελευταίο ευρώ που έχει φύγει στο εξωτερικό σε οποιαδήποτε τράπεζα εκτός και αν έχει πάει με βαλίτσα.


«Μία τράπεζα που ακολουθεί τους κανόνες, δεν μπορεί να δεχθεί χρήματα πάνω από 5.000 ευρώ. Υπάρχουν και τραπεζικά προϊόντα που παράγουν οι εμπορικές τράπεζες και κρύβουν μαύρο χρήμα, αλλά είναι πάλι ένα αντικείμενο διερεύνησης. Δεν είναι μόνο οι καταθέσεις», τόνισε  σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.


Σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για τους φορολογικούς ελέγχους ο κ. Μάρδας υποστήριξε ότι θα υπάρξουν άμεσα δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για το πόσο απλή είναι η διαδικασία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σχετικές ειδήσεις:


SwissLeaks: Κι εγγραφές ελληνικού ενδιαφέροντος στα απόρρητα της HSBC 

"Εχουμε αλλάξει" λέει η HSBC για το θέμα των SwissLeaks

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.