ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

24ωρη απεργία για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ

18:49 - 27 Νοε 2006 | Οικονομία
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου προκήρυξε σήμερα η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και τις ρυθμίσεις του λεγόμενου «μίνι» ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική απορύθμισης και όχι μεταρρύθμισης», χαρακτήρισε «τέχνασμα» το διάλογο για το Ασφαλιστικό μέσα από την λεγόμενη επιτροπή σοφών, αν και τάχθηκε υπέρ ενός ουσιαστικού διαλόγου για το ζήτημα, βάζοντας όμως πολιτικές προϋποθέσεις και ζητώντας αντιμετώπιση σε βάθος χρόνου.

Το μίνι ασφαλιστικό, είπε, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως η ρύθμιση που επιβάλλει προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις προληπτικής ιατρικής.

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμβασιούχων, ζητώντας να τηρηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες και να δοθεί λύση στο πρόβλημα ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων.

Σε σχέση με την πρόταση του κ. Πολύδωρα για θέσπιση ειδικών μέτρων για τις διαδηλώσεις, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι δεν απαιτείται έκτακτη νομοθεσία απαιτείται μόνο λογική, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα συνδικάτα έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αυτοπεριορίζονται για να μην προκαλούν φαινόμενα ασφυξίας στην πόλη και την αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.