ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαπέν: Και οι δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης να σεβαστούν τις απόψεις της άλλης

12:59 - 10 Φεβ 2015 | Οικονομία
Σαπέν: Και οι δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης να σεβαστούν τις απόψεις της άλλης
Και οι δύο πλευρές στην όλο και εντεινόμενη συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη πρέπει να σεβαστούν τις απόψεις της άλλης ώστε να φτάσουν σε συμφωνία, δήλωσε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Κωνσταντινούπολη.

«Υπάρχει κι άλλος δρόμος, εφόσον σεβόμαστε δύο αρχές», σχολίασε ο ίδιος, και εξήγησε: «Πρώτον πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ψήφο. Μια νέα κυβέρνηση επελέγη. Δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτή την κυβέρνηση να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεύτερον, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν κανόνες στην Ευρώπη, στη σχέση με το ΔΝΤ, με την ΕΚΤ και με την ΕΕ. Θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και τότε θα υπάρχει περιθώριο συμφωνίας».

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Σαπέν προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης των 240 δισ. ευρώ.

 

sapen

 

«Οι Έλληνες δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να μπήκαν σε ένα παιχνίδι που δεν υπάρχουν κανόνες. Στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες. Οι Έλληνες ήταν πάντα μέρος του ΔΝΤ. Οι Έλληνες ήταν πάντα μέρος της ΕΕ σχεδόν από την σύστασή της. Οι Έλληνες από μόνοι τους υποστηρίζουν πως η ΕΚΤ είναι η κεντρική τους τράπεζα. Όποτε σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούν και να εργαστούν», σχολίασε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.