ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τον πληθωρισμό οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη το 2007

20:40 - 27 Νοε 2006 | Οικονομία
Πάνω από τα όρια του πληθωρισμού θα κινηθούν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το επόμενο έτος, όπως αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η αύξηση του συντελεστή τελών καθαριότητας και φωτισμούγια οικίεςκαιεπαγγελματικούς χώρους θα είναι3,5%, ενώ ανάλογη θα είναι η αύξηση και για τα λοιπά τέλη (κοινόχρηστοι χώροι κ.λ.π.).

Στην εισήγηση του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Οι αναπροσαρμογές θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες, εάν θέλαμε να επιδιώξουμε και να εφαρμόσουμε μια εισπρακτική πολιτική. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις αναπροσαρμογές, θα μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε ότι « Οι αυξήσεις αυτές, είναι κοντά στον πληθωρισμό, ελάχιστα ίσως πάνω, αλλά ο δικός μας πληθωρισμός, ο πληθωρισμός του συστήματος καθαριότητας, δεν είναι ο ίδιος πληθωρισμός ο γενικός. Υπάρχει η εισοδηματική πολιτική – γιατί κατά βάση μιλάμε για προσωπικό – η οποία όπως ξέρετε είναι,μαζί με την ωρίμανση, της τάξεως του 4 με 4,5% κάθε χρονιά. Ειδικά φέτος και του χρόνου, υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση στο επίδομα κίνησης, η οποία αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και η οποία αποτελεί πολύ σοβαρή επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού.

Είναι η δεύτερη συνεχής αύξηση του επιδόματος κίνησης, το οποίο έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, όχι από δικές μας αποφάσεις. Ο Δημοτικός προϋπολογισμός, πρέπει να σηκώσει αυτές τις αυξήσεις οι οποίες αφορούν όλους τους εργαζομένους, με εξαίρεση τους συμβασιούχους, στον τομέα της καθαριότητας αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.