ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβεβαιώσεις Βαλαβάνη για μη αύξηση του ΦΠΑ σε νευραλγικούς τομείς

01:01 - 11 Φεβ 2015 | Οικονομία
Διαβεβαιώσεις Βαλαβάνη για μη αύξηση του ΦΠΑ σε νευραλγικούς τομείς
Σειρά από μέτρα εκτός από την αλλαγή στην φορολογία των φυσικών προσώπων, τις αλλαγές τον φόρο ακινήτων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προανήγγειλε η Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη,  κατά την ομιλία της στην Βουλή.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν θα υπάρξει:

  •  αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα
  • αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό-εστίαση
  • αλλαγή του ΦΠΑ στα τρόφιμα
  • αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα


Επίσης τόνισε ότι δεν θα βγει στο σφυρί για την α΄ κατοικία για χρέη προς το Δημόσιο (προσωπικά ή επιχειρηματικά) μέχρι τον εξορθολογισμό των διοικητικών προστίμων. Παράλληλα εξήγγειλε ότι δε θα υπάρξει δέσμευση λογαριασμών μισθοδοσίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης και στις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων ή την δέσμευση εισοδήματος ανθρώπων που τα χρέη τους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.


Άμεση αποκατάσταση 15.000 μικρομολογιούχων


Όπως είπε η κ. Βαλαβάνη, η νέα Ελληνική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις ζημιές που υπέστησαν περίπου 15.000 οικογένειες μικροομολογιούχων από το «κούρεμα» κατά 53,5% της αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν. Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε η υπουργός, «βάση αυτής της αποκατάστασης θα αποτελέσει η προκαταρκτική συμφωνία που επήλθε με τους εκπροσώπους τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Βουλής».


Σε ειδικό πλαίσιο είπε η κ. Βαλαβάνη «θα υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζόμενων, που τα ομόλογα τους είχαν δοθεί από το Δημόσιο ως εργατικές αποζημιώσεις για την απόλυση τους».


«Πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας» 


Η υπουργός κάλεσε, τους φορολογούμενους να πληρώσουν όλοι την τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ του 2014, αυτή του Φεβρουαρίου, και μαζί επίσης την προτελευταία δόση ΕΝΦΙΑ, αυτή του Ιανουαρίου, όσοι δεν το έχουν κάνει.


Επίσης, να πληρώσουν άμεσα μαζί με το ΦΠΑ Φεβρουαρίου και το ΦΠΑ Ιανουαρίου όσοι δεν το έχουν κάνει.


Σε ότι αφορά τα ληξιπρόθεσμα, η υπουργός κάλεσε του πολίτες, ενταχθούν άμεσα, αυτή τη βδομάδα, μέσα στις επόμενες μέρες, στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο όλοι όσοι μπορούν να το κάνουν και δεν το έχουν κάνει. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι από την άρση των περιορισμών στη ρύθμιση και τα συνοδευτικά κίνητρα θα μπορούν να ωφεληθούν όχι μόνο όσοι δε μπορούν να μπουν σήμερα επειδή αποκλείονται, αλλά και όλοι όσοι θα έχουν ήδη ρυθμίσει τα χρέη τους όταν θα ανοίξει η ρύθμιση πρακτικά για όλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.