ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις Juncker για μετασχηματισμό της ευρωζώνης

11:26 - 13 Φεβ 2015 | Οικονομία
Προτάσεις Juncker για μετασχηματισμό της ευρωζώνης
Κατέθεσε στη Σύνοδο Κορυφής οκτασέλιδη έκθεση για μετασχηματισμό της ζώνης του ευρώ από μια ατελή νομισματική ένωση σε μια ένωση που έχει πιο ολοκληρωμένη θεσμική δομή.  

 

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C.Juncker έθεσε εκ νέου χθες στην Σύνοδο Κορυφής το θέμα της ολοκλήρωσης της ευρωζώνης, καταθέτοντας μάλιστα -σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT- και προτάσεις για την δημιουργία ενιαίου προϋπολογισμού και νέων ευρωπαϊκών θεσμών που θα υπηρετούν το ενιαίο νόμισμα.

Πρόκειται για μια οκτασέλιδη αναλυτική έκθεση για την περαιτέρω εμβάθυνση της νομισματικής ενοποίησης, όπου ενώ δεν γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις, εγείρονται αρκετά ζητήματα που δείχνουν πως ο κ. Juncker εξετάζει ορισμένες ιδέες, όχι και πολύ δημοφιλείς, σε ορισμένες πρωτεύουσες.

"Η ευρωζώνη δεν ανακάμπτει από την κρίση όπως οι ΗΠΑ, γεγονός που υποδεικνύει πως μια ατελής νομισματική ένωση προσαρμόζεται πολύ βραδύτερα από μια πιο ολοκληρωμένη θεσμική δομή", φέρεται να σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Juncker.

Οι προτάσεις Juncker κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που ζήτησε τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, με το πλήρες σχέδιο για τα μέτρα ενοποίησης της ζώνης του ευρώ να αναμένεται να εξετασθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.