ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ένωση Συνδέσμων Επιχειρήσεων Παρευξεινίων Χωρών συμμετέχει ο ΣΕΒ

12:34 - 28 Νοε 2006 | Οικονομία
Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση της Ένωσης Συνδέσμων Επιχειρήσεων Παρευξεινίων Χωρών (UBCCE), ιδρυτικό μέλος της οποίας από ελληνικής πλευράς είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών. Κατά τη διάρκεια τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27.11.2006 και με τη συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρηματικών φορέων από 12 χώρες συνολικά, ο κ. Θανάσης Λαβίδας, Γενικός Γραμματέας και επικεφαλής των Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ, συνυπέγραψε το Ιδρυτικό Καταστατικό.

Ρόλος της Ένωσης είναι η συλλογική εκπροσώπηση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στη μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που εκτείνεται από τη δυτική Βαλκανική χερσόνησο έως τον Καύκασο. Η περιοχή αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς χαρακτηρίζεται, όχι μόνον από ποικιλομορφία οικονομιών, ανισοτήτων και διαφοροποιήσεων, αλλά και από μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε πολλούς τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων.

Εκτός από το ΣΕΒ, μέλη της Ένωσης είναι ομόλογοι οργανισμοί από τις χώρες: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιράν, Καζακστάν, πΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, ενώ σύντομα αναμένεται να ενταχθούν και από την Αρμενία, την Κροατία, τη Μολδαβία και το Μαυροβούνιο.

Κεντρικός στόχος της Ένωσης Παρευξεινίων Συνδέσμων είναι να υποστηρίξει και να διευκολύνει τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών-μελών της, που σήμερα είναι περιορισμένες.

Με την ανάπτυξη συνεργιών, επιθυμεί να συμβάλλει στη βελτίωση του ανταγωνιστικού τους επιπέδου και στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Οι δραστηριότητές της θα επικεντρωθούν στη διατύπωση θέσεων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απλούστευση διαδικασιών και εξάλειψη εμποδίων, την παροχή κινήτρων και την πρόοδο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, θα υπηρετήσουν την ανάγκη στοχευμένης πληροφόρησης για την άνθιση εμπορικών κι επενδυτικών ευκαιριών.

Μετά την UNICE που επί δεκαετίες εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα, και την Ένωση Μεσογειακών Συνδέσμων (UMCE) που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην νότια Μεσόγειο, η Ένωση Συνδέσμων Επιχειρήσεων Παρευξεινίων Χωρών φιλοδοξεί να αποτελέσει τη φωνή των επιχειρήσεων στην ευρύτερη κρίσιμη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας, συμπληρώνοντας το έργο του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και των άλλων συνδεδεμένων Οργάνων (όπως το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, η Παρευξείνια Τράπεζα κ.α.).

Με απόφαση της Ιδρυτικής Συνέλευσης, ο ΣΕΒ, εκπροσωπούμενος από τον κ. Θανάση Λαβίδα, κατέλαβε τη θέση Αντιπροέδρου, αναλαμβάνοντας τον σημαντικό ρόλο της ανάπτυξης σχέσεων και της επικοινωνίας τόσο με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με την UNICE.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.