ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νέα μέτρα για τα ακίνητα

13:02 - 28 Νοε 2006 | Οικονομία
Την ίδια τακτική με πέρυσι θα ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά στους φόρους ακινήτων. Λίγες ημέρες πριν το τέλος του χρόνου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2007.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, η δεύτερη δόση των αυξήσεων θα είναι ηπιότερη σε σχέση με την προηγούμενη που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2006. Δηλαδή, το υπουργείο προσανατολίζεται σε μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξεως του 25%. Ο υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την αύξηση των αφορολογήτων ορίων για τις γονικές παροχές και την αγορά πρώτης κατοικίας, ωστόσο, δήλωσε ότι οι όποιες αυξήσεις στα αφορολόγητα θα εξαρτηθούν από τις αντοχές του προϋπολογισμού.

Το «πακέτο» για τα ακίνητα θα περιλαμβάνει και άλλα μέτρα. Συγκεκριμένα: 

• Αυξάνονται οι τιμές στα εκτός σχεδίου ακίνητα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό

Οικονομικών, η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε σταδιακή αύξηση των τιμών για τα εκτός σχεδίου ακίνητα. Η πρώτη αύξηση θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2007 και οι επόμενες από το 2008 και το 2009. Οι μεσοσταθμική αύξηση θα είναι υψηλότερη από αυτή που θα γίνει στα εντός σχεδίου ακίνητα και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 40%.

• Αυξάνεται το ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομών. Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα οι αλλαγές θα γίνουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007. Το ελάχιστο κόστος κατασκευής αφορά αυτούς που χτίζουν σπίτι. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μπέζας, οι αυξήσεις θα ισχύσουν για τις άδειες οικοδομής οι οποίες θα εκδοθούν από εδώ και στο εξής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.