ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες συστάσεις του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ προς Ελλάδα: Βρείτε τα με ΕΕ και ΔΝΤ

19:10 - 18 Φεβ 2015 | Οικονομία
Νέες συστάσεις του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ προς Ελλάδα: Βρείτε τα με ΕΕ και ΔΝΤ
Συστάσεις προς τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, να συνεργαστεί με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να βρεθεί μια εποικοδομητική λύση,  για το ελληνικό ζήτημα απεύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, των ΗΠΑ,  Jack Lew σε τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Lew προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη για «άμεση δυσκολία στην Ελλάδα» σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι «η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη» και ότι ο χρόνος πιέζει.


Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Λιού τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να ενθαρρύνουν την πρόοδο τις επόμενες ημέρες.


Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, είχε απευθύνει παρόμοια έκκληση προς την Ελλάδα και την Παρασκευή, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, οι προτροπές του κ. Lew,  δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

 «Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!», ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών,.


«US Treasury Sec did indeed tell me that non agreement would damage Greece. He added that it would also damage Europe. Advice to both sides!», το ακριβές κείμενο που γράφτηκε στα αγγλικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:43 - 18 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.