ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαρίδης: Αν η κυβέρνηση είχε κάνει "στροφή 180" μοιρών, θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες

11:25 - 20 Φεβ 2015 | Οικονομία
Σακελλαρίδης: Αν η κυβέρνηση είχε κάνει "στροφή 180" μοιρών, θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες
H κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε προκειμένου να εξευρεθεί λύση με τους εταίρους και δεν θα δεχθεί συνέχιση του προγράμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ξανά πως δεν θα κάνουν πίσω στις "κόκκινες γραμμές".

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι υπήρχαν και διαφωνίες και συμφωνίες, αλλά πως το τελικό συμπέρασμα είναι ότι είχε θετική για την ελληνική πλευρά κατάληξη. «Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία» επισήμανε. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάνουμε διάλογο και δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση και να τηρήσουμε τη λαϊκή εντολή» είπε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Ο καθένας κρίνεται για την τοποθέτησή του στο να βρεθεί λύση».

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ, η οποία, όπως τόνισε, «έγινε σε καλό κλίμα, δεδομένου του άσχημου κλίματος και της σκληρής στάσης της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα», ανέφερε πως αντικείμενο των συζητήσεων ήταν πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, ώστε να βρεθεί λύση. 

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από ευρωπαϊκής πλευράς σχετικά με τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση (κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί κατοικιών, 100 δόσεις για εξόφληση χρεών) καθώς εκλαμβάνονται ως μονομερείς ενέργειες, η κυβέρνηση απαντά πως οι ρυθμίσεις δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

«Αν η κυβέρνηση είχε κάνει "στροφή 180" μοιρών θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες» απάντησε ο κ. Σακελλαρίδης σε όσους ισχυρίζονται αλλαγή στη στάση της στον τομέα των διαπραγματεύσεων. «Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας» είπε και εξήγησε γιατί δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Ο βασικότερος λόγος, που δεν κατατέθηκαν, είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.