ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατούλης: Έτοιμο νομοσχέδιο για είσπραξη 1,4 δις ευρώ

22:44 - 23 Φεβ 2015 | Οικονομία
Στρατούλης: Έτοιμο νομοσχέδιο για είσπραξη 1,4 δις ευρώ
Στα 1,460 εκ. ευρώ θα ανέλθουν για φέτος οι εισπράξεις των καθυστερούμενων οφειλών που θα εισρεύσουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του  αν. υπουργού Δημήτρη Στρατούλη. 

 

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή, ώστε να είναι έτοιμες για ψήφιση, τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα «παγώνουν» τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

 

Στελέχη του υπουργείου, εκτιμούν ειδικότερα, ότι από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών θα εισπραχθούν από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης διαδοχικά τα εξής ποσά:

- Για το έτος 2015 έσοδα της τάξης των 450 εκ. ευρώ, για το έτος 2016 έσοδα της τάξης των 380 εκ .ευρώ, για το έτος 2017 έσοδα της τάξης των 350 εκ. ευρώ και για το έτος 2018 έσοδα της τάξης των 320 εκ. ευρώ.

- Επίσης αναμένεται ότι θα εισπραχθούν για τα αντίστοιχα έτη από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης τρέχουσες εισφορές από τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, οι οποίες για τον ΟΑΕΕ για το έτος 2015 εκτιμώνται της τάξης των 125 εκ. ευρώ ενώ δεν δύναται προσώρας, να εκτιμηθούν για τα λοιπά ταμεία.

 

Ο κ. Στρατούλης ευελπιστεί, ότι τα αναμενόμενα έσοδα της παρούσας διάταξης θα ανακόψουν την επιδείνωση των εσόδων από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές και τρέχουσες εισφορές, του έτους 2015 και των επόμενων ετών, όπως αυτά επανεκτιμώνται με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2014.

 

Οι συνεργάτες του σημειώνουν, ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα από την παρούσα ρύθμιση, από προϋφιστάμενες ρυθμίσεις ή και μετάπτωση των οφειλετών στην παρούσα ρύθμιση και από άλλες διαδικασίες είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών, οι εισπράξεις των καθυστερούμενων οφειλών για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης το 2015, θα ανέλθουν σε ποσόν της τάξης των 1.460 εκ ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.