ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Γαβράς: Η συντηρητική Ευρώπη δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει

18:12 - 25 Φεβ 2015 | Οικονομία
Κ. Γαβράς: Η συντηρητική Ευρώπη δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει
Εμπόδια από την συντηρητική Ευρώπη, αναμένεται να συναντήσει στο έργο της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης, Έλληνα σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους» δηλώνει ο γνωστός σκηνοθέτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην κομμουνιστική εφημερίδα L' Humanité.


Ο σκηνοθέτης, τάσσεται υπέρ της προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα, να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας, χαρακτηρίζοντας ως τραγωδία, αυτό που συμβαίνει σε εκατομμύρια Έλληνες.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει» συνεχίζει ο 82χρονος κινηματογραφιστής.


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, ο Κώστας Γαβράς το χαρακτήρισε «πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.