ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορίστηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς του ΥΠΟΙΚ

14:47 - 04 Μαρ 2015 | Οικονομία
Ορίστηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς του ΥΠΟΙΚ
Έμφαση στη διαφάνεια και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών επιθυμεί να δώσει ο υπουργός, Γιάννης Βαρουφάκης, όπως σημείωσε στην τελετή παρουσίασης των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου, η οποία έγινε σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βαρουφάκης, καθήκοντα γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος θα μετέχει και στο Euroworking Group.

 

Ο καθηγητής Νίκος Φράγκος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για τη διοίκηση του υπουργείου.

 

Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

 

Ο κ. Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας τον κ. Χατζηθεοδώρου, τόνισε ότι η δουλειά θα γίνει ανεξάρτητα απο ιδιωτικές εταιρείες, αφήνοντας υπονοούμενα για το τι γινόταν μέχρι σήμερα.

 

Επιπλέον, αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, σημείωσε ότι αυτή θα ενοποιηθεί και να βγει από τη λογική του «πληρώνω όσο-όσο». Τόνισε δε ότι πρέπει να αναδειχτεί και να ενταχθεί σ' ένα γενικότερο πλαίσιο.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαράκης επεσήμανε ότι υπάρχει νωπή εντολή και ότι «θα κάνουμε τα πάντα για τη χώρα».

 

Ο κ. Φράγκος τόνισε: «Θα μείνουμε μακριά από στρατιές υπαλλήλων και θα αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό», ενώ ο κ. Κλούρας σημείωσε ότι πρέπει να προστατευτεί η δημόσια περιουσία.

 

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στη ΓΓΔΕ, σχολίασε ότι έχει μια ημι-αυτόνομη διάσταση και ότι θα ενισχυθεί. «Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σέβεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τη ΓΓΔΕ. Θέλουμε η υπηρεσία αυτή να λειτουργήσει καλύτερα και να διασφαλίζει έσοδα από πόρους, όπως προβλέπεται από την αναλογία με το ΑΕΠ», τόνισε.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 04 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.