ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Στουρνάρα ενόψει ΕΚΤ

20:57 - 04 Μαρ 2015 | Οικονομία
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Στουρνάρα ενόψει ΕΚΤ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για την Σύνοδο της ΕΚΤ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.


Στη συνεδρίαση της  του ΔΣ, της ΕΚΤ, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της συνέχισης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA, καθώς έχει παρέλθει  το χρονικό διάστημα των 15 ημερών και σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ,  το ελληνικό αίτημα πρέπει να εξεταστεί και να εγκριθεί  εκ νέου, από το Διοικητικό Συμβούλιο.


Ερώτημα παραμένει θα συζητηθεί και το ζήτημα της αύξησης του πλαφόν για την έκδοση εντόκων γραμματίων, καθώς το ελληνικό δημόσιο, έχει πιάσει πλέον το ταβάνι των 15 δισ. ευρώ.


Το ζήτημα των έντοκων γραμματίων αποτελεί αιχμή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο της αναζήτησης  χρημάτων για την χρηματοδότηση,  των τρεχουσών αναγκών.


Πάντως, ο ίδιος επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και κεντρικοί τραπεζίτες, έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μετά τη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες καθώς και την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για αγορά ομολόγων ύψους 1,1 τρισ. ευρώ με στόχο να «χτυπηθεί» ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη που θεωρείται αιτία της ύφεσης.


Ο διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, για τις αποφάσεις της ΕΚΤ, αμέσως μετά την επιστροφή του αργά το βράδυ, της Πέμπτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:01 - 04 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.